Τριτοκοσμικές εικόνες στο ΤΣΜΕΔΕ

Τριτοκοσμικές εικόνες στο ΤΣΜΕΔΕ

Αρ. Πρωτ. 21349/04.08.2011 

Προς Υπουργό:

- Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στο ΤΣΜΕΔΕ, με τους ασφαλισμένους μηχανικούς να ταλαιπωρούνται σε ουρές χιλιομέτρων. Το Ταμείο υπολειτουργεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς η έλλειψη προσωπικού έχει καταστήσει δυσχερή την καθημερινή λειτουργία και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Παρόλα αυτά, η διοίκηση του Ταμείου επιδεικνύει πρωτοφανή αδράνεια και κωλυσιεργία ως προς τη στελέχωση του Ταμείου με το αναγκαίο προσωπικό, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του. Οι ουρές χιλιομέτρων, που καθημερινά υπάρχουν στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ προκαλούν την αγανάκτηση των μηχανικών.

Η αλλαγή του μηχανογραφικού συστήματος και η αυξημένη προσέλευση ασφαλισμένων μηχανικών για θέματα που αφορούν στην ασφάλισή τους, τα νοσήλιά τους κ.α., έχει δημιουργήσει πολλές δυσλειτουργίες στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου. Οφείλει, η διοίκησή του να μεριμνήσει για το θέμα και να προβεί στη στελέχωση του ΤΣΜΕΔΕ και στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στην καθημερινή χαοτική κατάσταση, που συναντούν οι ασφαλισμένοι.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό το ΤΣΜΕΔΕ και να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων;

Απάντηση Υπουργείου